May 10, 2008, 3:51 PM

Мария не дойде 

  Poetry » Other
1305 0 28

Мария във неделя не дойде.
И църквата приличаше на няма.
Жените на разгулните мъже
не смееха страха да изповядат.


Подмятаха си погледи. Вини.
Причини да я приковат на кръст.
Разпънатата в техните очи
отвлякла бе от храма им Исус.

 

Очакваха да ги застигне в гръб
заседналият във гърлата крясък.
Мълвата бе удобна дълга връв,
с която да пристегнат светлината й.

 

Мъжете им стояха отстрани
и слушаха мълвата как възкръсва.
Мария не дойде, за да спаси
остатъка от гузната им съвест.

 

Внезапно влезе някой. Ничий мъж.
Да каже, че Мария е Жената.
Обичаше я. Рукна трескав дъжд.
Исус се върна по вода във храма.

 

 

© Бистра Малинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??