Jul 21, 2023, 9:18 PM

Моите български думи 

  Poetry
195 6 3

МОИТЕ БЪЛГАРСКИ ДУМИ

 

... взискателен към думите живях – изречени, или пък премълчани,

и разпнат в тях между сълза и смях, лекувах с обич лютите ви рани,

изричах ви ги с толкова Любов! – понявга с тях изглеждахме нелепи,

че аз – да се зачеркна, бях готов с моливчето във топлите си шепи.

Дали? – не знам, успях да утеша детенцето с пречупено хвърчило?

 

Или да вдъхна шепичка душа на брата в храма, който проси милост?

С тях не разтягах никога локум! – приличах на разплакано сираче,

на отлетял през жегите парфюм – дали на "Hot Couture" или "Versace".

Щом Бог ме ветролейне – шепа прах, помнете моя прост човешки говор?

На колене пред думите живях! – Светиците ми в Българското слово.

 

17 юлий 2023 г.

гр. София, 19, 00 ч.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Поклон пред перото ти, Валери!
  • Животът на човек е низ от много обикновени неща, случващи се, на които обикновено не обръща внимание! Изкуство е да умее човек да сътвори стих с обикновените български думи! Поздравления, Валери!
  • Щом Бог ме ветролейне – шепа прах, помнете моя прост човешки говор?

    Неподражаем!
Random works
: ??:??