Aug 20, 2008, 12:51 PM

Можеш ли 

  Poetry
717 0 13
Поисках да живея в чуден свят,
от паяжина сребърна изплетен.
Свят, в който всеки ангел ми е брат,
а миг един живота прави вечен.
И приказка измислих си сама -
със замък, заклинателка и фея...
Запалих после бяла свещ една,
да осветява пътя ти към нея.
Пътувай, входа таен намери,
че с клони е препречена вратата,
със змей и великани се бори,
докато бродиш търсещ през гората.
Край извор самодивски се поспри -
водата в него винаги е жива,
с вековното дърво поговори -
то древните пророчества разкрива.
А стигнеш ли вълшебната врата,
ще трябва клетва вярна да положиш,
че приказката става ти съдба
и в нея да останеш... ако можеш.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??