Заповядай в мойта мрачна стая.
Заповядай и не се плаши.
Какво си мислиш, даже не гадая.
Твойте думи са лъжи.
Протегни ръка към тази мраморна врата.
Знам, студена е тя, като твоето сърце.
Влезеш ли вътре, ще избягаш от света,
а стаята всъщност е едно зрънце.
Зрънце без чувства, живинка.
Зрънце, което няма да поникне.
Живот, изпълнен с чудеса,
когато мойта кръв ще бликне.
И как намираш стаята ми влажна?
Нима не ти харесва?
Стоиш в тази стая мрачна,
която всичко мъртво смесва.
И май че искаш да излезеш.
Не ти харесва тук при мен.
Надежда - в друга стая ти да влезеш,
а туй "закон" е забранен !
9 Декември 2005г.
© Жана Симеонова All rights reserved.