Mar 14, 2023, 10:08 AM  

Молитва за моето момиче Влада 

  Poetry » Love
559 2 3

МОЛИТВА ЗА МОЕТО МОМИЧЕ ВЛАДА

 

Тя е много красива, щом се барне със бялата рокля,

и надене – за мен ли? – прозирния клин от ликра.

Много искам в дъжда от глава до пети да я мокря! –

да се нежа край нея – и във нейната Обич добра.

 

Да вървим през града с вкочанените зимни витрини.

Да я гледат със завист манекените с мъртви очи.

А пък аз да изчезвам в зениците нейни – тъй сини! –

из които дори самотата ми спря да горчи.

 

Да ѝ кажа: – Здравей! – и да милна косиците мокри.

Да ѝ купя от някоя бабка букетче с цветя?

Еее-ех, защо не успях да ѝ вдигна за зимата покрив?

И на своята топла постеля да я приютя?

 

Може би като мъж аз за теб съм съвсем невъзможен?

Цял живот ли преследвам невъзможната своя Любов?

Тя е просто Жената от моите сънища, Боже!

И те моля – пазѝ ми я? – нине, присно, вовек и веков.

 

12 март 2023 г.

гр. Варна, 20, 10 ч.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • А пък аз да изчезвам в зениците нейни – тъй сини! –
    из които дори самотата ми спря да горчи
  • Свята е вашата любов, Валюше, обичам ви и двамата

    Може би като мъж аз за теб съм съвсем невъзможен?
    Цял живот ли преследвам невъзможната своя Любов?
    Тя е просто Жената от моите сънища, Боже!
    И те моля – пазѝ ми я? – нине, присно, вовек и веков.
  • Нека да ти е живо и здраво момичето! Поздрави го от мен!
Random works
: ??:??