Oct 11, 2017, 9:20 PM

Мракът 

  Poetry » Other
456 0 2

Трябва да се гмурнеш в своя мрак.

Да го срещнеш и да го прегърнеш.

През тревожния му, безутешен праг

в себе си да можеш да се върнеш.

 

Трябва да познаеш своя мрак.

В грозните му лапи да се мяташ.

И да чакаш удар или знак,

милостиво пратен от Съдбата.

 

Трябва да приемеш своя мрак –

като хляб, опора и молитва.

Да усетиш ненадейно как

пламък бял във чернотата литва.

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??