Feb 24, 2017, 3:14 PM

Мъниче в беда 

  Poetry » Landscape
481 0 5

Едно белоглаво кокиче,
стиснато в снежен юмрук,
проточва вратле и изнича,
сякаш през дупка в гюрук.

 

За помощ към Слънчо поглежда.
И Слънчо запретва ръкави,
протяга два лъча надежда –
мъниче в беда да избави..

 

Да опари туй снежно юмруче,
дето в своята хватка е свило
първо пролетно чакано внуче,
що се толкова рано родило.

 

И щом близна го огнен език,
Снежко целият вир вода стана.
И свободно, кокичето в миг
се изправи. И пролет настана.

© Jane Doe All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??