Oct 3, 2015, 9:22 PM

На Беклемето 

  Poetry » Landscape
269 0 0
НА БЕКЛЕМЕТО


На тънички струйки извира мъглата...
Подпалена сякаш гората дими.
Във синкава маса се сви планината.
А през тъмата досадно ръми...
 
Кълбото от вятъра бавно се носи,
охваща със пръсти и гордия връх...
Превзема Балкана с краката си боси,
едва си поема по стръмното дъх...

До кости просмуква студената влага.
Навъсени зъзнем под стария бор...
След малко мъглата на нейде избяга...
И пред очите ни блесна простор!

 
Разтърси могъщите плещи Балкана!
Небето погледна със сини очи.
И песни хайдушки гората подхвана...
Замилва ни Слънчо със топли лъчи!..

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??