Jun 3, 2022, 2:23 PM

На кой му се говори за култура? 

  Poetry
175 5 5

България полека си отива – припаднала след сметките за ток.

В България, достойна и красива, животът ни изпаднал е в амок.

Каквото и да кажем, ще е малко. Порутена е нашата съдба.

Животът се търкаля адски жалко и диша по пътеката едва.
 

Животът е мизерия креслива, която те очаква на гише.

Животът е усмивка некрасива и пълно с отчаяние лице.

Каквото и да правиш, все е малко и някой ще те съди от зори.

Животът е размахан като палка, но ударът от нея не боли.
 

България е раят за чалгари, които са „вселенските звезди“!

Отиват си в мизерията – стари, любимите ни майки и бащи!

На кой му се говори за култура? На кой му се говори за творби?

Културата е смазана от пура и тонове откраднати пари!
 

Каквото и да стане, ще се смея и скъпите си книги ще чета.

Българийо, за тебе ще живея! Надявам се – и моите деца...

България е толкова красива! Вовеки красотата ѝ личи!

България в гърдите ми е жива! Надявам се, и в твоите очи!

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Похвално е, че млад човек пише за България с любов. В момента чета “Историята на Първото Българско царство” от Стивън Рънсиман. И за кой ли път се убеждавам, че ние-българите, сме изключителен народ: смесица от битове и култури, оцеляващи. Най-важното е, че България е може би единствената държава в Европа, и вероятно една от малкото в света, която от създаването си не си е променила името. Това е уникално. 👍
  • Благодаря ви!
  • Стискам ти ръката за тази творба, Митко! Браво!
  • Болезнената Истина...
    Браво за позицията!
    Поздравления!
  • Поздравления за прекрасното стихотворение!
Random works
: ??:??