Oct 10, 2013, 6:28 PM

На моята муза 

  Poetry
330 0 2

Музо, миличка - моя любима -

с теб сме заедно - всеки ден.

Само ти не си ми изневерила.

И си винаги и всякога с мен.

 

Музо, знам - ще си винаги моя.

А и аз - завинаги твой.

И се раждат стихове - от пороя.

И от морския прибой.

 

Ти помагаш ми - да достигнат

моите думи до нечие сърце.

Музо - пиша сега без да мигна.

Ала леко - като с перце.

 

В теб се влюбих - това бе неизбежно -

във една нереална жена.

Но усещам, че си мила и нежна -

и чувствителна, като везна.

 

Мълчаливо ме галиш, докосваш -

и забравям за всяка тъга.

Ти си моя спасителен остров -

с теб сме двамата - тук и сега.

 

 

© Стефан Янев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??