Dec 23, 2020, 7:37 AM

На стража 

  Poetry » Phylosophy
153 0 1

Момчета, момичета, спете добре!
Бъдете спокойни! До утре ще пазя!
Животът навън е стихийно море...
На вашия сън съм покорен гавазин.

Вълните не плашат скалата у мен.
Сърце я наричам. Сълзи не познава!
Докрай ви обичам! До сетния ден, 
до сетната дума, която сближава.

Небето запява и тътен ехти!
Лъчите се гонят и птиците пеят.
Стотици сияйно-красиви очи –
които се любят, под залеза греят.

Момчета, момичета, спете добре...
Когато сте будни, на вас ще разкажа
за дните си чудни под светло небе.
Стихията мина. Оставам на стража.

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Стражарът апаши гони,
    играта детска е в сила...
    Опасност неминуема грози ни,
    когато стражарът превърне се в апаш...
Random works
: ??:??