Удавих се
във тиня -
за да живея пак.
(Но по-красиво)
Ударих се,
но мина -
за да разсея мрака
(във бясната пустиня).
Направих се,
че гина
под силата на смъртен грях.
(Но върна се сърцето - самодиво)
Изправих се
пред зима -
да, без любов, но и без капка страх:
(Не прося, аз никога не диря милостиня)...
3.10.2004г.
© Вечерница или Зорница All rights reserved.