Dec 31, 2019, 10:50 AM

Надежди 

  Poetry » Other
647 0 10

Зима е. Студено.

Сънно замразено.

Клоните оголени,

потънали са в спомени.

За лято и за слънце,

за птици, вятър, плодно зрънце...

Но във къщи огън гори.

Не в спомени, а във мечти

минават часовете ни.

Мечтаем за слънце, за птици,

за плодно зрънце, за цветни шевици...

Надяваме се клоните оголени,

да напуснат своя сън на спомени.

Да се окичат в лист и цвят!

Да заживеят с птичи песни,

с топъл вятър!

Да си заговорят с облаците

за дъждове и за звезди...

И надявам се тогава

щастие да завали.

 

 

Скъпи Откровенци, весело посрещане на новата година и дано тя ви донесе сбъднатост! Вие мечтайте и за сбъдване дерзайте! Наздраве!

© Маргарита Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??