Aug 12, 2009, 11:17 PM

Накъде препускаш, душа? 

  Poetry
617 0 16

Накъде препускаш, душа?

Смъртта всеки миг

дърпа юздата-живот,

за да тичаш по-силно...

Изранени са твоите мисли-нозе

и тежат ти подковите-чувства,

но ти пак препускаш

през гъстата кал на годините...

Защо не оставиш, душа,

файтона тежък на твоето минало

някъде по средата на пътя -

на брега на вечните истини?

Защо не изриташ силно страха?

Защо не събориш тъгата

в реката на радостта?...

Накъде препускаш, душа?

© Веселка Стойнева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??