Oct 21, 2006, 4:04 PM

НАПУК 

  Poetry
745 0 12

НАПУК

 

Не плачи, небе, над есенен бряг.

Не поливай гората по голите клони.

Дните студени нижат се в бяг,

а топлите стапят се в свойта ирония.

 

Не тъжи за своите сини очи,

вятър мъглата бързо ще духне.

Пак с него ще литнат студените дни,

пак топлите, изгорели ще рухнат.

 

Не ридай, небе, усмихни се напук,

просто сезони нижат се - бесни.

Виж, вятърът пее по голите буки,

на мига наслади се - просто е есен...

 

                                       

© Ивайло Яков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??