Feb 6, 2010, 7:16 PM  

Научих ли се 

  Poetry
633 1 4

Очите ми потънаха във язви
след десет бала земетръс...
Косите ми увиснаха от бесене.
Сърцето се усука и се счупи.
                                Като кръст!

 

Научих ли се да откривам мини
в трасиран от сапьори път...
Във раните си рози да отглеждам.
И болката да става обич. Неведнъж.


Разсечена е бледата ми сянка...
Самотно я прегръщам в мрак и студ.
Научих ли се просто да не мразя,
когато без вина ме сочат с пръст?!



05.01.10г

© Василена Костова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??