Недей, недей да плачеш, Майко!
Виж! Камъкът е цял,
отпред са римските войници,
но Той, но Той не е в тъмáта!
Недей да плачеш, Майко!
Виж! Плащеницата е там,
а Той, а Той е в храм,
при Татко си, в Небето!
Но радвай се, Светице!
Велик е този ден!
От мъртвите Възкръсна,
от тленния си плен!
© Хари Спасов All rights reserved.