Nov 23, 2021, 9:36 AM

Не заспивай, море! 

  Poetry » Love, Other
554 6 13

Когато вечер светът уморено заспива,

а реките от сълзи преливат

и препускат стремглаво към морето,

когато проклинаш и орисия, и късмета

и бутилка с мечтание наричаш,

а пясъкът през пръстите изтича

 

и нощ с нощ не си приличат,

а над теб надвиснали звездите

във вълните сякаш къпят си очите,

когато нощта утрото сънува,

и целувка с изгрева бленува,

листопадът нежно земята завива,

 

с надежда зимата да преживее,

а ти, разкъсван от терзания,

в тишината стъпките броиш,

и своята пролет очакваш,

и не искаш да спиш,

и не искаш да спиш...

© П Антонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??