Oct 11, 2018, 4:01 PM

Небе и земя 

  Poetry
207 0 0

НЕБЕ И ЗЕМЯ

 

В небето се разлистват тъмни облаци.
Душа, разбунена от тежки съмнения,
изригва внезапно в черни изблици,
преминава тихо в светли затъмнения.

 

Земята ли оглежда греховете си там.
Страхливо поглежда от долу към Бога.
Свежда глава, очи притваря от срам,
усеща в сърцето си смътна тревога.

 

Лицемерно оправдание – не е виновна,
и сама изтръпва от думите греховни.
Душата затихва, скрила тиня зловонна.
Тайни, навред разнасящи плесен отровна.

 

Но светкавици свода небесен разнищват.
Гръмотевици навред като бомби свистят.
Феерия страхотна, но и толкова пищна,
че принудени душите, молитвено кървят.

 

Плисва вода, изпратена с надежда от Бога
с вяра, че греховните пластове ще измие.
Въртим се зловещо объркани в тревога -
с водата няма ли да бъдем отнесени ние...?

 

11 10 2015

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??