Jan 11, 2020, 3:13 PM

Нека да се съберем 

  Poetry
507 2 0

Не сме се виждали от доста време...

И в мене се надига шепа страх,

че любовта ни може да задреме -

да почне вече да събира прах.

 

От тази днешна неспокойна мисъл

и върнал бързо времето назад,

разбрах, че между нас ще има смисъл

да върнем любовта си в този град.

 

И на часа събрах си аз багажа,

и се приготвих бързичко за път.

При теб да дойда, мила! Да ти кажа,

че те обичам...и за кой ли път...

 

И с тази трудна мисъл във главата

се отзовавам аз пред твоя дом.

А даже си забравих и словата,

като последен неграмотен ром.

 

Видях тогаз пред прага на домът ти

злината да се свива от корем.

Избистриха се мислите ми мътни,

че трябва двама да се съберем!

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??