НЕЩАСТНАТА ЖЕНА
Нещастната жена е като заем,
безлихвено поет от некадърник.
И не че всеки ще я приласкае –
тя чака своя мъж да се завърне.
Нещастната жена любов не знае...
Съдбата ѝ е злата ѝ свекърва.
Късметът ѝ – коварен и нетраен,
щастливите ѝ мигове изтърва...
Нещастните жени са си такива –
помощници домашни чак до гроба...
В тях женственото бързо си отива
и доизтляват с тази зла прокоба...
Нещастната жена е търпелива...
Прощава всичко и лекува рани...
И да се мръщи хич не ѝ отива!...
... Нещастната жена... е във дома ни...
© Ванилин Гавраилов All rights reserved.