Oct 18, 2007, 11:21 PM

Нещата каквито са 

  Poetry
679 0 2

Нещата каквито са


Нещата са такива, каквито са.
Няма нищо скрито,
а ако липсва нещо открито,
То има измама с дълга коса.

Няма нищо несъществуващо.
Всичко, което съществува, го има.
Важното често е скрито.
Колкото по-важно, толкова по-прикрито.
На неочаквано място може да бъде открито.

Най-отгоре е светлината.
Под нея е тъмнината.
Между тях среден слой няма,
дори и в най-голямата яма.

Нещата винаги са такива, каквито са.
Няма нищо скрито,
ако има нещо прикрито,
То това е измама
и друго няма.

Измамата или е видна, или очевидна,
прикрита под явни лъжи.
Колкото по-голяма е една измама,
лъжа върху лъжа остана и нищо друго няма.

За измамата знаят всички.
Никой уста не отваря.
Всеки го е страх да разговаря.
Който говори, умира.
Който мълчи, има страхливи очи.

Нещата винаги са такива, каквито са.
Няма нищо скрито.
Когато ви казват, че има нещо скрито,
Ви лъжат открито.

Нещата такива, каквито са.
Отговорите лесни.
Въпросите трудни.
Годините мудни...

2007
Праз

© Ефр Праз All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??