Dec 5, 2022, 2:43 PM  

Ние, хората 

  Poetry » Other
259 1 2

 

Хората много обичат да дават съвети.

Да помагат доколкото могат. Да клатят глави.

Но това, което най-много обичат е със усмивка да режат криле.

 

Хората много обичат да разказват истории.

Най-вече своята собствена.

Да се чувстват нещастни, външно щастливи.

Да живеят нахалост, и да крият кофтито чувство че са прецакани.

 

Хората, мъдрите, знаят как да свикват със всичко, и да забравят и добро, и нещастие.

Те поначало не обичат промените. Защото ги правят ненужно изнервени.

 

Също така много обичат да четат приказки.

А когато пораснат децата от време на време да им попарват мечтите.

И страшно харесват промоциите по магазините.

Замечтано седят пред щанда с месото, а после в съседство се боричкат за една бучка сирене.

 

 

 

 

 

© Svetoslav Vasilev All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хубаво.
  • Странно е: хората, които държат да занимават света със себе си всъщност отдавна са изхабени и нямат какво да кажат. Но пък не спират да говорят от първо лице единствено число, родът е без значение. Замислящо е някак да се чете обикновена, неримувана и непризната от стадото дежурни клакьори и похвалячи поезия. Стадото без себе си не може, а поезията? Тя мълчи и казва каквото казва.
Random works
: ??:??