Oct 6, 2011, 1:56 PM

Нощем ора междите... 

  Poetry » Love
499 0 4

Не беше тиха нашата завера,
а беше с оня пламък от комитите,
с оная луда жар на изневерите,
с омаята на виното изпито...

Не беше място нейде на земята,
а облаче, порадвано от Бога,
където във нирвана е душата
и късче Рай, след дневната ни изнемога...

Не беше и поредната ни лудост
едно танго на сребърни косици
и есенните минзухари, пак по чудо,
разстилаха поляни със свещици...

Не бе различна само в Тишината,
а бе Лечител в сивия ми ден...
Една Любов, пристигнала по вятъра, 
и Божи Дар! Небесното за мен...

Така е трудно да сме непознати!
Знам, птиците прелитат и гора...
Денем жъна синора на Двата Свята,
а нощем пък междите ги ора...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ори Зем!Ори!Красива е поезията ти!
  • Чета и препрочитам! Благодаря за прекрасната поезия!
  • Много вълнуваща изповед!
    Продължавай да "ореш"!
  • Не беше и поредната ни лудост
    едно танго на сребърни косици
    и есенните минзухари, пак по чудо,
    разстилаха поляни със свещици

    Много силна и вдъхновяваща поезия!Привет!
Random works
: ??:??