Aug 14, 2022, 5:42 PM

Няма те... няма те вече... 

  Poetry » Other
646 2 5

...навън е студено

и толкова тихо,

че всяка сълза се превръща

в замръзнала нота…

 

Само тъгата обгръща

с проплакани стихове,

а толкова тихо е

и толкова снежно,

че сякаш студа

кръвта днес на лед ще превърне.

Протягам към тебе ръце,

с толкова нежност,

но вместо мен

смъртта те прегърна

в студената и безшумната вечер.

Отиде си. Нейде далече…

Две кротки сълзи се отрониха

да напомнят, че

няма те… няма те вече…

© Ирен All rights reserved.

The work is a contestant:

Това, което душата премълчава »

24 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??