Apr 17, 2020, 10:40 AM

Оцеляла 

  Poetry » Love
2265 19 26

Душата ми се скита полугола,

посипана със цвят от мандарина,

загледана далече в хоризонта -

върви и плаче. Никъде не спира.

Зеленото поле, в което спеше -

посърна, заприлича на стърнище.

Загубена, далеч от всички хора,

не пожела за мъката си нищо.

Загърна раменете си самотни -

със шал, надиплен някога със обич,

усмихна се на цъфналата роза,

обу накъсаните си галоши...

И тръгна, не за първи път, а сетен,

да сътвори от мъката си Утре,

а дотогава - ще нощува вечер,

несретна в дъбова хралупа.

И някой ден, навярно съкрушена,

с повехналия цвят от мандарина,

ще стигне скъсана, но оцеляла -

до тихата си Едемска градина.

© Геновева Симеонова All rights reserved.

Произведението е включено в:
  1084  11 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??