Mar 17, 2018, 11:00 PM

Pавносметка 

  Poetry » Other
838 9 24

Мълчанието казват е от злато,
и глупостта е умна щом мълчи,
но ако проговори дъх на блато,
закрива с плесен въздух и лъчи.

Смирените отивали във рая,
страхът е и от агне по-смирен,
умира и страхливецът накрая,
а всъщност е умирал всеки ден.

За мене равносметката е ясна,
родих се с поразяваща уста,
разкъсвах с нокти какавида тясна,
политах без да зная да летя.

Сега казан във ада ми подгряват,
във рая скучновато би било,
но дяволите да не се надяват...
Ще отлетя, дори с едно крило...

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??