Dec 9, 2023, 9:31 AM

Pекламен рай 

  Poetry » Phylosophy, Civilian
255 5 7

И бълва телевизорът отрано,
реклами, новини – изобщо – смет.
Морето ще ни бъде до коляно,
светът е сам със себе си зает.

 

Дали пък лековерна е и луда
тълпата? Тъпа? Зрител заблуден?
Присяда ми кафето и се чудя,
повтаря ли се вчерашният ден?

 

Умил очите,  спретнат, с нова риза,
от сутринта ме  готви  за отстрел,
там някакъв усмихнат и зализан,
а думите – назаем  ги  е взел.

 

Повтаря и повтаря, чак ми втръсна,
на дрънкането празно слагам край.
Светът – военна зона, земетръсна,
аз – мъченик, в един  рекламен рай...

 

 


 

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??