Jul 12, 2016, 4:17 PM  

Под купола цветен 

  Poetry » Phylosophy
515 2 13

Отекват сигнали под купола цветен,

поставящи ново начало,

и в този миг – светъл, но тъй мимолетен –

сред цирка е времето спряло.

 

Забавен и весел, добрият палячо

излиза, с народа флиртува

и смее се с глас, и въздиша, и плаче,

подскача и пее, танцува...

 

Облякъл е пъстрите дрехи и сложил

е шапката с медни звънчета,

душата си в кратките сценки е вложил

ведно със съдбата си клета!

 

Поглежда ме, смешен и весел в скръбта си,

без поглед встрани да обърне...

Преди да го срещна, изгубих смеха си!

Той може би ще ми го върне!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??