Nov 20, 2019, 4:15 PM

Пожари 

  Poetry » Civilian, Other
668 1 2

Каква сме нация, опасни сме –

че всички сме пожарникари.

На работа и по домашному

един след друг гасим „пожари”.

 

На чорбаджии чужди, наши ли

работим, в повечко е стресът.

(Уж сме у нас, а се оказваме

май на гурбет в квартал съседен).

 

Въпросът друг е колко плащат ни

и колко малко уважават.

Но при „пожари” ни изпращат и

понякога „вода“ не дават...

 

 

(Стихотворението е номинирано за награда на националния литературен конкурс за гражданска поезия "Елате ни вижте" през 2011.)

© Ивелина Стойкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??