Jan 10, 2017, 9:51 PM

Полет в необятното 

  Poetry » Other
262 1 1

В дълбините на нощта

се прокрадва мисълта,

дива, страшна и красива,

и нещо ти разкрива.

Ни сън е, ни желание,

ни отделя ти внимание.

Ни твоя е, ни чужда,

но нещо в теб пробужда.

Думите са нейна маска,

коне на нейната каляска.

 

И картините бледнеят,

платната им ти се смеят.

Музата, обаче, я прегръща

и нови светове разгръща.

Стена след стена се стопява,

все нова врата се появява.

Стъпка след стъпка ехти

в рамките на безброй врати.

Звукът е и там, и го няма,

и преди, и сега, и тогава.

 

Мисълта в тихата тъма

говори без дума една.

Без четка рисува миражи,

без ноти свири даже.

Но нищо не е вечно

за съзнанието човечно.

Без „сбогом” заминава.

Дали при друг остава?

 

За спомен само идея

от нощната Одисея:

Зад последната врата

крие се „тук и сега”.

 

Дали беше всичко шега?

Или лек за незнайна тъга?

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • може ли някой критик да хвърли едно око? Благодаря предварително.
Random works
: ??:??