Jul 19, 2017, 11:58 PM

Последната сълза 

  Poetry » Love
364 3 11

 

Сълзата спря и се озърна

Опитала бе всичко да прости

За миг понечи да се върне

Да тлее в подлост и лъжи.

 

Накрая се издигна нависоко

Красивите ресници навлажни

Застина в миг на двоумение  

После за секунда се реши.

 

Отпусна се политна и усети

Че няма връщане назад

Изчаквала бе пагубни моменти 

Дилемата и да тешат.

 

Но всичко беше зад гърба и

Просъхваше със всеки миг 

Пътят изведнъж изчезна

И капката се изпари.

 

Усети лекота и сила

Кожата остана без следа

Влажната и диря бе пропила

Всеки спомен за тъга.

 

Ролята и беше изиграна 

Роля на последната сълза

Сега се рееше нетленно

В безметежна свобода

© Весела Маркова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??