Dec 23, 2022, 12:20 PM

Пред Рождество 

  Poetry » Phylosophy
217 1 6

ПРЕД РОЖДЕСТВО

 

Закъде си забързал, от умора пиян,
всяка дума е възел от мисловен гердан,
всяка тиха въздишка – кратък миг благослов.
Любовта ти е нишка в по-голяма любов.
Нежни снежни ширити щом зората плете,
ти не бързай да скиташ или да порастеш.
Остани да изпием чай от мента и глог.
Само майката, сине, приобщава към Бог.
Прегърни ме – аз утре ще потегля на път
след погроми и бури – за почивка отвъд,
ще те гледам как плачеш или трепкаш от смях,
как разчиташ сред здрача всичко, дето не бях,
дето исках да кажа, ала срокът бе къс.
Но за мен ти си важен – под небесния кръст
в светлина те износих и свободен родих.
Без излишни въпроси – и в сълза, и във стих.

 

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??