Oct 26, 2024, 11:41 AM

Предимство 

  Poetry » For kids
185 3 10

Някъде там из гората, 
казват, пристигнала есен. 
Жълти, танцуват листата –
танц – като звън, като песен.

 

Сбират се тъжните птици, 
кацат по букове, кестени, 
после редят се по жици. 
Нека не бъдат отнесени

 

нито от вятъра, плашещ
с клони да влезе в двубой, 
нито от облака, плачещ – 
мокрещи капки безброй. 

 

Тяхното птиче единство
ражда у мене мечти. 
Аз имам детско предимство, 
с него сърцето лети. 


 

© Bo Boteva All rights reserved.

The work is a contestant:

Познай мечтата ми »

9 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??