Sep 11, 2015, 8:53 AM

Приказка за ревнивата царица... 

  Poetry » Other
351 0 5

    

 

  Приказка за ревнивата царица...

                                                                                   

Сама нощта е като притча

разказвана от ветровете,

луната е като поличба:

ту облак скрий я, ту пък светне...

 

На здрача в млечната прозрачност

проплаква нейде улулѝца-

ти чуй историята мрачна

сега за древната царица...

 

... Живяла властна, горделива

царица във страна далечна,

била божествено красива,

но и жестоко безчовечна...

 

И всеки ден палача с мъка

едва успявал да насмогне

на царствената ѝ заръка,

и лягал вечер в изнемога...

 

Там никой никога не знаел

каква ще бъде му съдбата

и никой планове не правел

за повече от ден нататък...

 

На мъжки ласки ненаситна

била красивата царица

и всяка нощ мъже различни

ѝ водела придворна жрица...

 

... А сутрин идвал да ги вземе

палачът право от леглото,

така решавала проблема

със  ревността  си тя, защото:

 

и не допускала, че може

когато някой е докосвал

със устни голата ѝ кожа,

при друга да отиде после...

 

... Жестока, чувствена и млада,

и много ненаситна, още...

... Било преди Шехерезада

и нейните хиляда нощи...

 

Коста Качев

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Многопластова приказка:
    Всяка прекалена ревност убива - като палач...
    Харесах, Коста.
    Поздрави!
  • Много хубаво разказваш!
  • Поздрави за написаното, Коста!Съгласен съм със всичко, което си ми написал, но надеждата умира последна за по добър и щастлив край.
  • Чудесна история с всички необходими приказни елементи!
  • Обичам приказките, макар че тази е от страшните!
    Поздрав!
Random works
: ??:??