Dec 5, 2020, 10:14 PM

Приказна гора 

  Poetry » Landscape
347 2 4

Вървя. Под стъпките хрупти

във утрото натрупан сняг.

Гората заснежена спи,

посипана с блестящ варак.

 

И само птица прелети

от клон на клон със странен звук.

От сивото небе вали.

Омайна красота е тук!

 

Пристъпвам бавно през снега.

Той в бяло ме покри и мен.

Красива приказна гора!

Мой чуден декемврийски ден!

 

Пътеката след мен снега

като магьосник я изтри

и своя зимен сън сега

гората все така ще спи…

© Ани Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??