Aug 21, 2022, 12:53 PM

Птиците 

  Poetry
261 2 3

Птиците...

Винаги са ми изглеждали странни.

Запленен съм от тях.

Толкова са свободни, а никога не се усмихват.

Има нещо истинско в гласа им и винаги звучат трагично.

Красиви са. 

Да си виждал грозна птица?

Защото аз не съм.

Гласът на гларуса е като вятъра свирещ във вантите на моята лодка.

А врабчетата - те са просто деца.

И тия птици....

Те никога не се смеят.

Сякаш са превъзмогнали и живота, и смъртта.

 

 

 

© Svetoslav Vasilev All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??