Птиците ни се присмиват,
гледайки ни от безкрая,
съзирайки, душите ни попиват,
частица от небето и от рая.
Нося част от птица тук,
крилата ù са в мен,
не искам да съм някой друг,
аз към себе си съм устремен.
.
Че небе е моята душа,
а мечтите ми криле
и ще литна, щом реша,
над просяци и крале.
И ще гледам отвисоко,
как се блъскат те със злоба
в плиткоумието си дълбоко,
заслужили си само гроба.
Гледайки ги, ще се смея,
виждам себе си сред тях,
а дали ще проумея,
че гледайки ги отвисоко,
всъщност съм под тях.