На смядовски диалект
Криво ми е, ама на,
кат няма работа на селу,
аз мога само хурки да въртя,
такава, щурава съм си, пусто невидело.
То, мисълта ми е такваз,
нагоре все мъ приповдига.
Свирнат ли ми, втурвам съ завчас,
времето ми даже ни мъ стига.
И няма кой сега да мъ излъже,
щоту те всички са ми по сърце.
Само чакам някой да ми смигне,
ама то, пусто, не останаха мъже.
© Росица Димова All rights reserved.