Jan 8, 2021, 11:19 PM  

Райско 

  Poetry
291 6 14

Аз имам прозорец във моята стая

и сутрин, когато небето проглежда

ти казвам, че тук на Земята е Раят.

Ти гледаш сънливо,

със смръщени вежди!

От облаци спускат се птици, чертаят

в небето спирали. А в морската пяна

охлажда се Слънцето. Сипвам ти чая.

Ти искаш ли захар?

Любов?

И отдаване?

 

От слънцето слиза към твоите устни

най-топлият лъч, който теб ще целуне.

За зима е рано. За лято е късно,

но всичко красиво трепти помежду ни.

 

Сега ако кажеш, че още си сънен ,

че още си нервен. Че друго ти трябва-

недей да забравяш, че Раят е всъщност

единствено в нашият поглед към Рая.

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??