Заслушах се във песента на птица,
запитах се: „Какво си има тя!”
Едно небе, което да обича
и само чифт тъй мънички крила!
Замислих се: „Какво е днес човека!”
Макар да има всичките блага,
все търси нещо в грешната пътека
и често е с наведена глава!
© Руми All rights reserved.