Реалността на слънцето разнежено
Реалността на слънцето разнежено
прегръща деня ми,
за да почуствам как денят милва лицето ми
с мириса на люляка цъфнал.
И тогава узрява мигът
от едно пробуждане,
което пламва в очите ми с блясък,
погълнат от светлина успокояваща.
А денят ме зарежда със светлина,
като молитвено присъствие.
Побира чувства разнежени
на дните ми реални.
Пъстрият свят, сред който живея,
като мъничко ято се слива в мен.
Зная, че с блясък в очите ми
се ражда нов като ден.
© Мария All rights reserved.