Apr 14, 2007, 11:26 PM  

Регенерация 

  Poetry
584 0 2

 

Имало едно време,

едно извънземно...


Едно същество,

съвсем несъразмерно,

което от галактика.

на галактика,

имало практика,

да каца -

както виненка на каца,

върху някоя планета

забравена,

от Бог и вселена

оставена.

 

И значи,

това извънземно -

несъразмерно,

попаднало веднъж извънмерно,

по траектория,

(макар и на теория)

на практика

в нашата галактика.

 

Попаднало в орбита

и закръжило,

около системното ни

светило,

което като карта бита,

без да ни пита

решило,

че може да рита.

 

И ритнало здраво.

 

По-право -

да кажа,

дори да разкажа...


Ще трябва да вметна

и да намекна,

че имало право.

 

Направо -

накриво,

така се развили нещата,

че се усетило, чак на земята.

 

И ето, от тази история,

създала се даже теория:

"Човекът, не е нищо друго,

а извънземно чудо."

 

Но, Дарвин това отрицава

и даже донася му слава,

безсмъртната друга теория:

"В маймунската лаборатория,

човек се от кал претопява,

докато в човек се обърне" -

щом пламък гори,

значи плява

в пшеница,

ще се превърне!

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодарско... за поздравите пичове!
    За малко съм пак в България, така че може и да ви досадя тази седмица с публикуване на стари стихове!
    Пожелавам ви музата да не ви изоставя и конкретно към Ведрин: все така да пише бисери изпъкващи на фона на останалата "жълтопръстница"!
  • Откровено казано, само глупавите маймуни са станали хора! За да копаят, да си завиждат, вместо да се радват по цял ден на живота, на свободата и да не помислят за каквато и да е работа! То както е тръгнало, едва ли и интернет някога ще им потрябва! Не като нас тук!
Random works
: ??:??