Dec 26, 2010, 9:58 AM

Рисунка - Четвърти Коледен Творчески Фестивал 

  Poetry » Love
825 0 5

Да ти нарисувам зимно небе –

със луна, и вечерница - горе да свети.

Лунна пътека са моите мисли - към теб.

Мост, по който двама се срещнахме.

 

Да ти нарисувам звезда.

Моята тихо бледнее.

Нека твоята свети за двама -

и под нея се любим до забрава...

 

Да ти нарисувам декемврийския вятър –

как да го усмиря?! Все изчезва нанякъде

и не спира само в мислите,

все по теб тъгува, все по теб бяга.

 

Да ти нарисувам нашата коледна нощ.

Тя е само за двама ни, помниш ли?!

С лунна пътека, и звездата ти - дето светлее.

Все към теб, все към теб пътуват мислите.

 

Да ти нарисувам зимна любов – не умея.

Ръцете треперят. И някак студена е.

Макар, не като другата - облечена в фалш

и толкова, толкова зле скроена...

 

Да ти нарисувам зимно стъкло и... любов -

Коледно чудо – мечта! Магия - жаравата!

Ще успееш ли да я зърнеш? Очите ти слепи са,

но в себе си ще я носиш завинаги.

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??