Nov 21, 2018, 9:14 AM

Русалка 

  Poetry » Other
394 0 4

Изплува от морското дъно

ранена от обич русалка.

Приседна на нощния пясък,

косите си руси разплете.

В хорската глъч се заслуша...

 

Там нейде течеше забава,

оркестърът свиреше валс.

И може би двойки танцуваха,

понесени в приказен танц.

И може би беше красиво...

 

Погледна опашката своя.

Въздъхна, пророни сълза...

В морето отново заплува...

След нея кънтеше прибоя,

ранен от горчива сълза.

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??