Самота
Ти! Ти беше щастие неземно.
Промъкна се в моя самотен дворец,
в храма на болката и греха,
а не помоли за разрешение дори.
Нахлу внезапно и неочаквано там,
там, където царуваше мъката.
Там, където Любовта беше чужда,
да, тя беше и ненужна.
Добротата вирееше навред,
но мъката беше нейна сестра.
Само Аз, Аз бях самотна!
Живеех с несподелимото, с единственото.
Промъкна се през Гора от сълзите черни,
пребори се със стражата Време.
Дойде в сърцето ми тъй неочаквано,
но след време Ти и него го разби.
Остави много дълбоки следи,
и добротата превърна на прах.
Гората отново обрасна със сълзи
и никой няма сили да се пребори сега!
Вече имах нова ценност
и дворецът е безценно богат.
Притежавам новото нещо,
наречено болка, изневяра и лъжа!
Едно сърце вече беше разбито,
нямаше щастие, доброта и Любов.
Останах с единственото безценно нещо,
останах със свойта самота!
Анна Хубенова Соколова- 05.03.2011.
© Мим Миме All rights reserved.