Oct 31, 2019, 11:29 PM

Саудаде 

  Poetry
652 5 6

                                                    С теб можем да говорим много дълго,
                                                    жонглирайки с най-екзотични думи,
                                                    да ме плениш с лъстиви многоточия,
                                                    да те пленя с метафори изящни...
                                                    По каменните стъпала на замъка,
                                                    обрасли в папрати и мъхове,
                                                    да изкачим привидните си безразличия...
                                                    И там, под пурпурните залези на Синтра,
                                                    със цвят на отлежало сладко порто,
                                                    между избухналите в смях хортензии,
                                                    да свърши този фарс!

                                                     И да останем голи и безмълвни -
                                                     две еднодневки простосмъртни,
                                                     жадуващи за още залези,
                                                     жадуващи за още време,
                                                     което да напълнят със любов.   

© Рада Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??