Сбогом на поезията
“Ти - моя първа и последна!
Във детството си те залюбих
и ще те любя до смъртта си!”
Поезийо, във младостта си
така пред тебе се заклех!
Годините ще отминават,
ще дойде старостта, но с нея
нали душата не старее?
Уви, съвсем не е така!
Обезцветено е небето!
Не ме вълнува любовта!
Не пиша вече.
Стиховете
и на Регина не чета.
Поезията - вечно млада,
изпълва пак света с наслада,
с любов, възторг и светлина!
Но не и моята душа!
И в мен е цялата вина!
Така навярно се усеща
старикът, който не усеща
предишната любов гореща,
към още младата жена!
© Ангел Чортов All rights reserved.
Дали ще я четеш или пишеш, но нейният свят си е наш.Не можеш
да го напуснеш. Тя не заслужава, защото не изневерява.Wali/Виолета Томова/