Sep 9, 2021, 4:05 PM

Сбогуване 

  Poetry » Other
322 3 0

 

Край блатото видях в очите
на щъркел трогваща тъга,
че всички птици ще отлитат,
а той остава тука сам.

 

Погалих счупено крачето,
занесох щъркела у нас.
Лекувах го с любов и ето
полита с тях във ранен час.

 

С разперени крила големи
и радостно със птичи граг
сбогува се във кръг над мене,
и с ятото политна пак.

 

И мислено летях край него,
докато облаче го скри.
Ей, тука, в мен ми стана леко -
от самотата го спасих.

 

А аз все тъй сама съм тука
и скривам моите очи,
че в тях прозира също мъка,
но няма кой да ме спаси…

© Ани Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??