Зрее безмълвно тъгата.
Писък на чайка в простора.
Юли е. Някаква дата.
Слънцето нещо говори.
Думите лягат смирено.
Волното лято вилнее.
Блясва море озарено.
Вятърът някъде пее.
Кротват добри класовете.
Тихо сълзѝте си ронят.
Празнично свети полето
и пеперуди се гонят.
Бели звънят небесата.
Тъмни са сенките само.
Юли е. Някаква дата.
А любовта ми я няма ...
© Нина Чилиянска All rights reserved.